Followers

Thursday, 26 July 2012

study study and study.. :))

salam.. salam jumaat.. salam ramadhan.. sedar xsedar kte dah p0wn masuk hari ke tujuh berpuasa kn??  cepatnya masa berlalu.. masa berlalu, tanpa ku menyedari.. (oppss, terkarok larh pulak kat cnie kn).. haha.. disebabkan aq tgah malas nk buat pape kerja yang ada skunk nie, so aq saje nk update blog nie.. hehe.. bukan larh malas, p sebenarnya aq tinggalkan kerja 2 untuk petang nanti.. hehe..

ok2, memandangkan entry darh tulis pasal study 2 kan?? agak2 sape yang nk p study 2 kan?? haha.. so the answer is me.. yeah,  i will continue my study.. hoorey.. eh salah.. ALHAMDULILLAH.. akhirnya, aq dapat jugak menyambung perngajian selepas beberapa lama aq menunggu dan
berharap.. 


ehem2.. 2 larh dia kan.. bukan tanda berbangga, tapi hanya berkongsi cerita.. xsalah kn lau cm 2?? hehe.. so, pasnie bermula larh satu lagi episode cerita tentang seorang remaja yang merantau ke ceruk hutan untuk menimba ilmu.. ceruk hutan?? ish xbaik larh ckap cm 2.. kn tempat belajar.. aq gurau je larh.. 

so, kalau diikutkan kepada program, aq xberapa nk berkenan sangat.. darh 2 kenapa pilih yang 2?? erm 2 larh dia, terlajak perahu boleh diundur, terlajak taip, dah kuar result p0wn, so terima jelarh.. xsemua yang kita nak, kita akan dapat kn?? 2 larh namanya lumrah kehidupan.. (eh, bermotivasi larh pulak kn..

and then kenapa segamat?? kenapa bukan luar johor?? hah 2 larh dia, aku kan anak jati johor, 2 dye xbg aq duduk lagi kat dalam johor.. betapalah aku sayangkan negeriku ini.. haha.. so pape p0wn, buat pengetahuan korunk, aq jerk sorang yang amik kos nie selain member2 aq yang lain.. masing2 dapat kt tmpat lain, congrate to SOFIA, NURUL, DILA, YAN, IEDA n AMY.. hehe.. :))



nota terajang:  belajar larh di negeri johor.. sekian.. :))


Tuesday, 24 July 2012

tiada tajuk..

salam.. morning.. eh darh morning taw.. g larh tengok jam dekat rumah awak.. hehe.. sekarang nie jam telah menunjukkan pukol 3.26 minit pagi.. kenapa dan mengapa saya update blog di awal pagi sebegini?? opps tiada jawapan.. hehe.. darh p0wn masuk hari yang kelima berpuasa.. so, macam mana hari anda hari ini?? (eh!! ayat baku ke apa nie??)..


ok then, sebenarnya aq baru jerk lepas bersahur.. awal giler kn?? p awal nie xdehal segiler cam aq.. korunk paham x ayat nie?? mesti x kan.. haha.. sebenarnya tgah xde idea nk meng'update' blog nie.. tp kan, tbe2 ada orang bertanya, ("eh, xupdate blog kew??) wow, teruja sekejap.. ada jugak ke orang yang baca blog i nie?? (xpayah nak I sangat lah k)..


alamak, apa nak cakap nie erk?? eh apa nak taip nie erk?? ok cm nie, sebenarnya aq sedang mengalami INSOMNIA.. betul x ejaan nie erk?? erm betul larh nie kowt.. ntah larh sejak akhir2, susah betul mata nak lelap.. lau nak mimpi lagi larh kn.. rasa cm darh bertahun aq xmimpi.. haha.. lau mengikut apa yang aku baca tadi, nie larh permulaan insomnia iaitu sukar untuk mula tidur.. so dalam perkiraan, untuk hari ini, aku baru terlelap dalam sejam kowt.. haha.. so ntah pukul bapa aq nk tidur lak nie.. 



cam ni agaknya aku kan..

setelah aq duk search2 sal insomnia nie, aq terjumpa larh pelbagai jenis cara tuk hilangkan insomnia nie.. hehe.. mei larh kte share2, maner larh taw kn korunk p0wn mengalami situasi cam aku skunk nie.. 

  1. rajin2kan diri untuk berolahraga.. (wah, lamanya xg berjoging)..
  2. jangan mengambil makanan yang berat sebelum waktu tidur.. sebab nanti time nak tidur confirm perut akan rasa xselesa..
  3. hilangkan segala kerisauan atau dengan kata lain ke'semak'an dalam fikiran anda..
  4. mandi atau berendam dengan air panas 30 minit or sejam b4 anda melelapkan mata..
  5. menggunakan katil atau tempat tidur hanya untuk tidur dan elakkan melakukan xtvt lain di kawasan tidur anda..
  6. stop dari melakukan aktivit lain seperti membaca buku, menonton tv b4 sejam anda hendak tidur..
 cukup larh kot tips2 untuk tidur yang sangat lena nie daripada minah kn2?? haha.. so, sape2 yang ada masalah nk tidur 2, mungkin ley lak try tips2 nie.. hah jangan tidur sampai xsedar nk sahur pagi2, sudah lah kan.. hehe.. 

nota terajang: selamat tidur.. :))

Friday, 20 July 2012

ramadhan.. :))

salam jumaat.. cer tgk tarikh arini.. erm darh p0wn masuk 20/7 kn?? so larh mengikut kalendar.. esok puasa.. eh betul kew nie puasa?? teringat pulak akak aq cter smlm p pasar tani taw.. kt tmpat aq nie time hujan.. pas2 adalarh sorang makcik nie boleyh cakap cm nie.. "eh jadi kew hari sabtu puasa?? hari ujan nie.. anak bulan 2 cm segan2 jerk nk kuar sebab anak bulan sejuk time2 hujan cm nie.. "

kelakar larh bila dgar statement makcik 2 kn.. p pep0wn, mmg darh terbukti larh yg ari sabtu kita berpuasa.. sebab ape?? pengumuman darh p0wn dibuat.. smlm tgah duk2 lepak kt bilik, fmly aq duk panggil.. cpat2 kuar, dgar pengumuman puasa.. wow xcited g 2.. biase larh minah kampung yg kepochi mmg begitu.. haha.. 

video

so, sape lg yg terlepas 2, ley larh tgk yg nie.. 

ok then, lau korunk nk taw, tahun nie aq mmg fully larh berpuasa dkt rumah.. disebabkan aq still lg blom futher stdy, so dapatlarh aq meluangkan masa ngn family tuk bersahur, berpuasa, dan berbuka di rumah.. kalau idak, confirm larh sume nya akan di lakukan bersama housemate tersayang.. n lau darh xduduk ngn fmly, kdg2 sahur 2 mmg ter'skip'.. so bgun2, darh azan.. xp0wn kn, bgun2 duk tonggak air masak jerk.. then, sambung tdow.. :))

n one more thing kn, yg aq dapat rasa, msty sumer stesen bas sedang penuh kerana masing2 hendak menyambut kedatangan ramadhan bersama2 family.. so kpd sesiapa yg masih berada di perantauan.. drive carefully n  jaga diri di saat kesesakan yang melanda.. hehe.. so pe p0wn, aq nk ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan yang penuh keberkatan kpd kita semua.. sama2 larh kita berdoa n menuju ke arah kebaikan.. Amin.. 


cilok kt cik gogel.. :))
 
nota terajang: puasa jgn xpuasa taw.. sekian.. 
 

Sunday, 15 July 2012

si jantung hati.. :))

salam.. hey2.. agak lama jugak larh kn xupdate blog nie.. erm disebabkan kesibukan yg melanda.. 2 yg jadi cm nie.. gp0wn idea susah sangat nak diperah sejak akhir2 nie.. haha.. pas2 kn.. duk nebes ngn result degree nie.. adeyh.. cm seram larh pulak kan.. hopefully larh dapat kan.. please pray 4 me.. 


ok2.. sila tgk tajuk entry pada pagi yang indah lagi menawan ini.. haha.. ayat xley nk belah kn.. potong jerk boleyh.. erm okeyh.. siapakah si jantung hati ini?? nk taw kew?? rasa2 pernah cter kowt.. p 2 kt blog lama larh kn.. ni blog baru.. haha.. meyh2 kte skodeng sat sikit gambar si jantung hati.. 




alamak, pic nie aq curik kt fb mak dye.. maaf ye kak lin.. nk promote my jantung hati sat.. erm tgk2.. si kuat posing 2.. dua2 nie chumell kn.. okeyh2 yg belah kanan 2 kakak dye.. nama pendek ika.. p mmg slalu pggil kakak jerk.. yang belah kiri 2 adik.. nama singkatan dye ira.. p pggil adik.. bab dorang nie 2 bradik jerk.. 




haha.. anak buah yg chumell kn?? dua2 nie lau time nak amik gambar mmg confirm larh nk bergaya sakan.. geram btul aq tgk.. time nie rambut kakak pnjang lg.. p skunk nie darh pendek larh kn.. p kan yg adik 2, bukan aq jerk geram ngn pp dye.. p dye p0wn geram ngn pp aq..  haha.. sengal kn?? p dua2 chumell larh kn..




ok tgk yg nie pulak.. giler chumell kn.. geram aq.. yang belah kanan 2 ibu dorang.. yang sebelah kiri 2, mak ngah dorang.. haha.. p kn lau tgk gmbar ibu ngn mak ngah dorang nie time kechik2 dulu mmg sebijik cm adik ngn kakak.. haha.. smpai anak buah aku kata 2 gambar dorang.. :))




nie gambar baru larh kowt.. sume gambar aku cilok jerk nie.. ampunkan saya.. haha.. gambar nie time dorang p bercuty time cuti sekolarh 2 kowt.. p kan.. siyeslarh dorang nie mmg jantung hati aq.. sehari xjumpa, confirm rindu.. bab dorang akan dtg uma aq 4kali dlm seminggu.. haha.. kadang 2 dua2 bila darh lama sangat xjumpa, duk peluk2.. haha.. syahdu tol hati.. kahkahkah.. 

nota terajang:  owh my si jantung hati.. auntie bella LOVE YOU SO MUCH.. :))

Sunday, 8 July 2012

upin dan ipin dan aq.. :))

salam.. selamat kepetangan sumer.. hehe.. tgk ayat aq yg serabut 2.. mmg cm nk makan pelempang jerk kn.. haha.. newey, aq mmg giler rindu nk update blog.. nie baru jerk perkemas + perelokkan kah sikit blog aq nie.. biase larh blog baru jerk.. so kena larh merajinkan diri sikit.. ceyh cam larh ada org nk baca kn.. haha.. 


oke2, sebenarnya aq nk cter sal kartun yg ada kt malaysia nie.. dulu time aq kecik2 ada larh cter USOP SONTORIAN.. eh tol x aq eja 2?? harap2 betul larh kn.. cter dye klaka gak kang.. haha.. pas2 ada lak citer sal ni hah ANAK2 SIDEK.. okeyh, yg nie cter sal kehidupan satu family yang main badminton. lau xsilap aq, cter nie cter btul larh.. pas2 citer KAMPUNG BOY p0wn syiok jugak larh.. mmg agak gelak giler2 larh kn bila tgk.. nak2 bila tgk muka kartun 2.. haha..


p kn, kartun yg aq paling suka yg baru2 kn UPIN DAN IPIN.. (eh xdelah baru sgt).. darh lama gak larh aq rasa..  darh kuar kt filem p0wn kn.. filem 2 aq p tgk kt wayang taw.. see how much i like that cartoon.. haha.. cukup, xpayah nk english sangat kt cnie.. haha.. skunk nie p0wn ada larh kuar kt tv9 kol 5.30 ptg kn.. p aq jarang + malas nk tgk yg 5.30 ptg 2.. alarh bukan ape, coz cm pendek sgt kn.. xpuas.. haha.. lau sempat, aq duk tgk + ngadap ngan khusyuknya yg pukol 6.30 ptg 2.. haha.. 


kdg2 cm xcaya p0wn ada kn.. aq yg darh tua bangka p0wn duk layan citer 2 kn.. p aq rasa citer upin ipin nie best taw.. cm kdg 2 aq satu family duk layan citer 2.. sebab byk moral value taw citer dye.. pas2 lau tgk n hayati btul2 bnde 2 mmg ada dalam kehidupan ktew.. haha..

video

try larh tgk yg nie..

nota terajang: sudah cukup cukup sudah.. :))

Saturday, 7 July 2012

bebelog baru..

salam.. morning.. eh kedaruk kau morning.. skunk darh kol 8.37mlm okeyh lau ikut jam aq nie.. ehem2.. merepek darh.. ok jom straight 2 the point.. disebabkan sebab2 tertentu aq telah mmbuat blog baru.. giler sayang kt blog lama 2.. p pe ley buat.. nasik sudah menjadi bubur.. tgn yang sangat gatal kn.. so amik larh padahnya..

so, pape, aq mmg akan update kt blog yg nie.. sila2 rajinkan diri anda tuk follow me back.. 2p0wn lau sudi larh kn.. hehe.. ok dah larh kowt tuk entry first nie.. perut darh lapaq bangat nie.. dari pg aq try log in blog nie.. skunk bru boleyh.. so idea yg td 2 darh ilang, kang aq upload idea baru.. hahaha.. 

ok out of service.. nak p makang dulu.. hehe..

nota terajang: memang aku kuat makan.. sekian..