Followers

Friday, 18 October 2013

bufday gurl..

Assalamualaikum w.b.t

pejam celik pejam celik dah pun hari jumaat.. so maknanya maknanya maknanya......CUTI NAK HABIS DAH BRO.. sadisnya.. xpuas lagi duduk dekat rumah.. hehe.. alasan lebih, padahal malas nak balik sana, malas nak g kelas.. malas nak buku.. dan malas semalasnya.. haha.. ok dah, selama dekat rumah, sampai pun dah lewat petang hari sabtu, so pastinya cuti itu telah ditolak.. plus plus dengan raya, so memang tidaknya nak bukak buku segala.. 

actually, nak cerita pasal sorang budak yang meningkat dewasa.. dewasa ke?? remaja ok.. (pembetulan disitu).. haha.. selalunya time hari jadi @ hari lahir @ hari kejadian aku dah ada kat rumah.. so untuk kali ni, memang aku tiada kat rumah.. dan terima kasih kepada semua yang wish dekat mesej, mukabuku, kelas dan sebagainya.. really appreciate.. :))


yuhuuuuuu.. muka budak gembira tetiba dapat kek.. haha.. senyum lebar dan lebar lagi.. ceyh petang tu ada test and dah lepas ley lah senyum lebar lebar kan.. actually kedai makan yang kitaorang pegi nie memang superb giler.. bagi aku sume special and sume sedap.. hehe.. siap ada lilin tu.. dorang lagi lah duk nyanyi - nyanyi and soh tiup lilin.. malu i.. hahaha.. 


nahhhhhh amikkk.. selain dari aku, tu sume lah makcik-makcik yang telah buat surprise.. hehe.. fira, tiqa and ummu.. thankz korang, sayang ketat-ketat.. hehe.. gambar yang berlatarbelakangkan pemandangan i-city celop tu memang sangat cantik.. lagi-lagi bila ada awek cun prefer nak jadi camerawoman.. haha.. ingat nak seround lagi jenjalan kat funfair tapi alkisahnya hujan malam tu, so no funfair yerr budak-budak.. hehe..

selain daripada itu, ceyh ayat cam nak buat karangan.. haha.. sampai je rumah, ingatkan dah xde kek sebab balik pun dah lambat.. so, angkat sume barang masuk rumah dengan lajunya.. kalau dah cuti, apa yang ada dalam otak adalah rehat rehat rehat tanpa buku buku buku.. haha.. barang memang sangatlah banyak kerana dah sebulan xbalik rumah, so macam macam aku sumbat kat 'en tenggiling' tu.. haha.. 


nah amik lagi sebiji kek.. haha.. credit to kak nadd sebab dah prepare kek awal-awal.. haha.. eh eh eh kek tersamalah pulak dengan tudung.. memandangkan semua orang kebizian, so aku sorang amik gambar.. abaikan muka yang sangat penat itu ok.. haha.. so so so selamat hari tua lah budak.. hehe.. 


ok nah full cake.. haha.. nick joyahjunior memang dah sebati dalam kehidupan aku.. so memang itu lah nama pilihan.. haha.. selamat hari lahir joyah.. semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. mendapat kejayaan di dunia dan kebahagiaan di akhirat.. angka 22 sudah.. :)

nota terajang : terima kasih terima kasih dan terima kasih..


Saturday, 5 October 2013

ceritera semalam..

Assalamualaikum w.b.t.

menjelang pukol 1 pagi dan ke atas.. aktiviti kita pada hari ini adalah menaip ceritera semalam.. yang tu nanti lah cerita.. hari ni punyer cerita adalah apabila kerajinan melakukan kerja-kerja sekolah dan terputusnya bekalan elektrikkkk.. sabor jela den nie.. dan apabila terputusnya bekalan elektrik, mood untuk melakukan segala kerja-kerja sekolah terbantut.. haha.. even dah ada elektik dari pukol 11 lebeyh tadi, aku still belum start buat kerja sekolah yang sangat melambak.. 

ok dah, mari kita ceritera semalam pulak.. setelah mendengar cerita-cerita dari orang lain bahawa terdapatnya funfair di kawasan bandaraya.. bandaraya lah sangat.. haha.. so dengan gegehnya aku dengan kawan2 yang baik hati telah pergi ke tempat kejadian.. hah tengok lah bahasa aku, dah macam apa.. ok meyh tengok gambar pulak.. 



hah amik tu.. nampak tak betapa gembira dan bahagianya kami ber'empat' apabila sampai ke tempat kanak-kanak sebegini.. setelah membayar harga tiket, so jom main apa yang ada.. haha.. ke'jakun'an sangat membuak-buak tatkala ini.. haha.. 


tengok jangan xtengok.. besar kan?? tapi kiterorg xnaik pon.. orang-orang kapel best lah kot naik benda cam ni.. tapi member aku cakap syiok lah naik benda ni, bole tengok kawasan.. tapi bila dah sampai rumah, aku lak terpikir, best jugak kalau naik.. ish.. manusia manusia.. 


hah yang ni pulak top gun.. seronok tahap gaban aku rasa kalau naik benda alah nie.. tapi memandangkan aku dah pening2 lalat.. so cancel lah naik benda nie.. lagipun aku dah penah naik benda alah ni kat tempat lain.. hehe.. dan memandangkan kawan-kawan semua xmo naik, so memang cancel lah.. xfeel lah lau tarak member.. 


yang ni challenger.. yang nie pun best jugak kot sebab dye naik ramai2.. tapi rasa- rasa selepas tengok dan belek-belek cara permainan dia, aku rasa pening kot kalau naik.. haha.. so ni pon cancel.. lau aku pergi lagi, aku naik rasanya.. haha.. perangai macam budak-budak.. yelah time aku budak-budak, parent aku xbawak pergi tempat cam nie.. bahaya katanya.. 


buaian senget.. haha.. yang ni aku naik sebab xpuas main kat genting dulu-dulu.. so main lah kat sini,, tapi yang ni aku main sorang jerk.. seronok pusing-pusing sampai pening.. haha.. before main nie, kiterorg main rollercoaster.. tapi sayangnya sebab excited, so no picture okeyh.. hehe.. 


dan last sekali.. yang paling extreme dan sangat menakutkan adalah permainan vortex nie.. perghhh rasa seram giler.. mana tak nya.. 8 orang jerk duk main benda alah ni dalam satu game.. bila orang kat bawah nk naik.. orang kt atas tu dah tunggu.. seram ok.. rasa nk tercabut jantung tengok orang lain main.. aku?? belum ada keberanian lagi nak main benda alah nie.. haha.. tengok pun jadi lah..

so so dan so.. ni jela kot ceritera semalam.. time balik nak pi bungkus makanan, jalan sangat lapang okeyh.. haha.. bagus jugak lah taman permainan yang cam ni ada kat tempat den.. so adalah jugak tempat nak pegi dari wayang, karaoke dan bowling.. ok dah lah, nk kena siapkan report.. see u soon.. hehe.. 

nota terajang :  seronok seronok jugak.. tapi ingat teruskan fokus dengan segala kerja.. kbye..