Followers

Monday, 31 December 2012

2012 dalam kenangan.. :))

assalamualaikum..

tengok tajuk p0wn dah rasa sebak dah.. sedar xsedar, hari nie 31/12/2012 dah p0wn hari terakhir untuk tahun nie.. alahai dah habis lak air nescafe den( tiba2 lari topik sat).. haha.. haish.. pejam celik pejam celik dah p0wn masuk tahun berikutnya.. 

and macam biasa di ambang tahun baru aku sememangnya akan berasa di rumah tercinta.. (haish, jgn salah paham lak, rumah tercinta aku, rumah family aku lah).. nasib baik lah kelas pagi tadi cancel, kalu tidak, memang den xde kat cnie dah.. hehe.. 

eh apalah aku merepek nie?? ok dah.. lau diikutkan memang banyak giler program aku tuk tahun 2012 nie.. mula-mula 2 aku praktikal kt UTMSPACE.. p aku praktikal xlama lah.. dalam 3 bulan cm 2.. p best giler pengalaman time praktikal 2.. memang sampai skunk xley lupa.. yela, staff sume sempoi2.. hehe.. so, time skunk ni bila aku sambung study, ramai yang cakap dorang xdapat pratikal time diploma dlu, so aku rasa agak merugikan lah kowt bab time praktikal kita ley rasa working environment tu sendiri.. hehe..



tapi yang nie.. memang xley blah.. thankz kak oyin.. :))


 staf2 yang baik hati.. 

ok dah, habis pasal 2.. pas aku habis praktikal, den duk pujuk ayah nk keje.. hehe.. lau ikutkan ayah memang xbagi.. p akhirnya permintaan den dipenuhi.. yeay.. so bekerja lah saya.. setidak-tidaknya den ley lah belanja kai duit gaji 2.. xde lah cam nk mengharapkan parent sangat sebab cuti tu agak lama lah kan..  

so agak lama gak lah aku kerja dalam masa 6 bulan kowt.. dari april sampai lah ogos.. hehe.. so ape yang aku dapat time kerja?? stress.. haha.. 2 lah salah satunya sebab yang lain2 sume lelaki kan.. pastu aku sorang2 jerk.. haish.. kesabaran jerk time 2.. p disebabkan tempat kerja 2 dekat dengan rumah aku, akhirnya aku bertahan jua.. hehe.. yelah maner x nya.. bekfes kat rumah, lunch kat rumah.. haish beronok-ronok jadinya..



ok then, after that, bermula lah kisah seorang budak yang ingin melanjutkan pelajaran.. hahaha.. benda nie aku pernah citer lah kowt dekat entry lepas, so sape yang mengikuti perkembangan aku (badan aku ke??), bukan lah perkembangan kehidupan aku, so dia taw lah kowt.. hehehe.. so lau nk tengok entry lepas, ley tengok kat cnie >>> http://minahkepohlahsangat.blogspot.com/2012/07/study-study-and-study.html dan cnie >>> http://minahkepohlahsangat.blogspot.com/2012/09/menuju-puncak.html 

and the best moment for this year is my convocation day.. pasal konvo, aku baru jerk post td.. hehe.. so so so, mei lah tengok lagi satu gambar den.. hehe.. 



ok sekian sahaja entry terakhir dari tahun 2012.. semoga 2013 memberikan kita kegembiraan + kebahgiaan + kejayaan dan semuanya larh.. yang baik datangnya dari Allah dan yang buruknya datang dari diri saya sendiri.. ampun maad diminta untuk segalanya.. :))

nota terajang: welcome 2013.. i'm waiting for you..


convocation day..

assalamualaikum.. 

hey hey hey.. today i would like to tell you about my convocation.. alahai dah macam presentation lah pulak kan.. sabor jelah.. hehe.. ok2, dah2 cukup.. nk story nie.. ari 2 kan kita kan konvo kan.. hehe.. gedik lah pulak nyer.. ok2, pada 2 disember 2012, dengan secara rasminya saya telah berkonvokesyen di UiTM Shah Alam.. hehe.. 

berkat usaha selama 3 tahun menghabiskan dipl0ma, akhirnya dapat gak naik pentas kn.. hehe.. aq rasa 2 lah time yang paling ditunggu oleh setiap insan as a student.. yelah bukan senang nk dapatkan segulung diploma.. siap berhempas pulas mak ayah kita kerja carik duit nk sekolahkan kita.. pas2 duit pinjaman lagi yang telah membantu kita kan.. ape lg yer.. cikgu2 sekolah yang menjerit2 mengajar kita.. kan kan kan..


before naik pentas, kita posing lah dulu kan.. haha

pastu den nak ucapkan jutaan terima kasih kepada ayah. ibu, nenek, akak, abang dan adik yang sudi hadir di majlis yang paling bermakna dalam hidup den.. even bersesak dengan orang ramai.. even panas terik dan hujan lebat di petang hari, merekalah yang menemani den di sepanjang majlis itu berlangsung.. thankz sangat2.. 

saya bersama ayah dan ibu.. 


gambar keluarga.. kehkehkeh..



lagi gambar keluarga.. hehe..




congrate kawan-kawan..

time tu memang sangat sesak lah kan.. ramai sesangat orangnya.. so, kawan2 ramai sgt yang xjumpe.. lau jumpe p0wn, xsempat nak amik gambar.. haish rugirugi.. p pe p0wn, congrate kawan2.. dan kepada sesiapa yang belom konvo lagi, your turn will be next.. don't worry dear.. :))



nota terajang:  tapi ape p0wn, segulung diploma tidaklah menjanjikan apa2 peluang di masa akan datang.. segala usaha dan keringat akan membuktikan siapa anda di masa akan datang.. hehe

Wednesday, 26 December 2012

kombinasi kaler..

salam.. hye sumer.. selamat tengah hari.. lama sangat xmenaip, so dah lupa cm ne nk buat intro duk entry kali nie.. hahaha.. so ape menu makanan utama tuk lunch hari ni?? ok dah, cukup lah untuk intro kan.. hahaha.. t den praktis lagi k.. haha..

ok2, hari ni minah nk citer sal konsep kawen.. haha.. entry ni ditujukan khas untuk potai yang tengah carik kombinasi kaler yang cantik lagi menawan 2 kn.. haha.. first of all, congrate to bakal2 pengantin xkira lah taun nie ke taun depan ke bertaun2 lagi.. hahaha.. mei2 usha sat.. 


hijau + kuning

kaler nie macam dah biasa larh pulak kan.. rasa dah ramai sangat yang guna kaler nie.. pe p0wn, kombinasi kaler tuk hijau + kuning sangat menawan dan cantik nak2 hijau pucuk pisang 2..


hijau +merah

haish macam cun lah pulak kaler nie.. rasa cm sejuk jerk.. tapi ada bila ada kaler merah, 2 yang jadi naik 2.. kan2?? tu pendapat minah lah kn.. hehe..



hijau + pink

yang ni pulak cm ner?? nie just contoh je lah kn.. tapi lau kita gabungkan hijau pucuk pisang yang terang dengan pink yang terang, maybe lagi cantik.. 




kelabu + pink

kelabu dengan pink memang cantik.. tapi lau nak lagi cantik kena guna kelabu yang pekat sikit.. sebab lau kelabu yang cair nampak cm pudar kn.. hehe..




pink + purple

kaler nie yang paling femes kowt untuk tahun 2012.. sangat cantik dan menawan lah untuk kaler nie..
sebab dua2 rasa sweet jerk kn.. :))




pink + turquiose

hah kaler yang minah syorkan.. eh betul ke ejaan 2.. buat2 betul jerk lah kn.. di mata minah, kaler nie cantik.. p ikut masing2 lah kn.. hehe..




purple + putih

yang p0wn cantik.. lau nak diikutkan, kaler putih memang sesuai dan cantik dan digandingkan dengan semua kaler.. contohnya merah + putih, turquiose + putih, oren + putih.. semua cantik lah..

xpernah - pernah buat entry pasal kawen.. tiba2 jerk kan.. selalu tengok orang lain jerk yang duk sibuk2 survey pelamin lah, baju pengantin lah, ape lah.. p masing2 mestilah nak yang cantik kan time kawen kn?? yelarh kawen sekali jerk kn.. so pilih larh betul2 kn.. hehe.. 

(sumber cik gugel)

nota terajang: congrate untuk bakal pengantin :))


Sunday, 16 December 2012

ke laut..

Assalamualaikum.. jeling sikit kt jam dah pukol 5 setengah pagi p0wn.. tenangnya pagi ni.. Alhamdulillah kita masih lagi berada di bumi ini.. ntah kenapa tiba2 rasa rindu pulak si blog nie.. memang lama sangat dah xbukak.. berderet2 test, presentation, kuiz, report.. bukan mengeluh atau mengadu, cuma luahan secara tidak sengaja.. hehe..

kadang2 kita rasa gembira, kadang2 kita rasa sedeyh, kadang2 kita rasa serabut sangat, kadang2 kita rasa buntu.. kenapa dan mengapa.. sumer itu cuma perasaan kita jerk.. dan perasaan itu dikawal oleh emosi.. dan kita mampu untuk megawalnya.. percayalah setiap sesuatu yang terjadi ada hikmah di sebaliknya.. dan jangan pernah menyesal atas apa yang telah berlaku..



ntah apa yang aku fikirkan saat ini, aku sendiri xdapat nak agak.. ntah lah, kadang2 kita rasa hidup kita betul2 kosong.. p cm apa yg aku cakap, itu semua perasaan.. apa p0wn yang jadi, apa p0wn yang Tuhan beri dekat kita, bersyukurlah, hargailah kerana bukan semua org dapat apa yang kita dapat.. dan kita sendiri mungkin xkn sedar sehinggalah benda itu hilang dari kita..

teringat kata seseorang kepada aku.. Tuhan tidak akan berikan semua kepada kita.. ya betul 2.. aku sendiri sokong dengan kata2 tu..  di setiap kejadian, ada hikmah disebaliknya.. disebalik keburukan, ada kebaikan yang mungkin kita sendiri tak cuba untuk menilainya.. dan disebalik perpisahan, ada pertemuan yang lebih indah yang Tuhan dah aturkan.. jangan memikirkan tentang masa lalu, sebaliknya fikirkan lah masa akan datang kerana itulah perjalanan kita seterusnya..

nota terajang: perpisahan itu memang sakit.. tp lagi sakit dan perit sekiranya perpisahan itu tidak   disertakan dengan sebarang penjelasan..  sekian.. :)


Monday, 12 November 2012

istanbul i'm coming!!

salam.. hello.. hye.. lalala.. ok pukol bape sekarang datuk harimau?? hah pukol 2:14 sudah.. wow.. mei2 update di pagi hari kerana idea tengah mencurah2 ke ladang gandum nie.. haha.. ntah pape merepek, ni disebabkan oleh xdpat nk balik rumah lah nie even esok adalah hari cuti umum.. newey, happy deepavali.. :))

ok citer seterusnya adalah.. toink2.. setelah sekian lama xmenjenguk ke panggung wayang, adalah dalam 2 bulan kowt.. so apabila kegilaan dah datang meroyan, so have fun lah kejap kan.. so first time tgk wayang di segamat bandar tersayangku not bad lah kn.. kehkehkeh.. bersama kawan2 baru di segamat.. wow.. ayat nk gempak jerk kan?? haha.. so thankz lah kn to fira, ejah, nedd, chott and didi yang tlah temankan serta meramaikan rombongan cik minah.. haha..


so, bila nk kuar ngn gegurl, majoriti sumer nk tgk ISTANBUL AKU DATANG.. wow.. syiok2.. citer nie den ley bg 4/5 bintang.. lalala.. kenapa dan mengapa?? ntah la, rasa seronok giler bila tgk lisa 2 duk g sana.. tempat yg sangat best.. pemandangan yang sgt wow!! haha.. yang pada mulanya lisa g sana adalah untuk bertunang dgn azad (tomok).. so nak taw kisah seterusnya, sila lah tgk k.. have fun..

 

ecececeh.. konon lah nie time lisa majuk ngn tomok.. p ni dalam citer jerk nyer.. p siyes lah bila tgk istanbul, tiba jatuh cinta lah pulak.. haha.. balik jerk rumah ada member ckap cm nie, "eh bape tiket p istanbul erk??" haha.. n time dalam panggung lg.. ada yg ckap, "jom p istanbul".. haha.. nampak x kt c 2 betapa cantiknya dan indahnya istanbul.. 


 actually citer nie sangat best n rasa letih duk gelak2.. haha.. gambar kt atas nie p0wn salah satu pic yang ley membuatkan den gelak.. haha.. rasa cm chumell lah ada bekas lebam 2.. baru lah rasa hero kan.. eh2, lau nak taw sape hero, kena lah tgk citer nie dulu.. kehkehkeh.. ok stop..


nota terajang: bila dua hati dah bersatu, xsemudah itu untuk leraikan.. :))


Tuesday, 30 October 2012

kerja sekolah

salam.. hye2.. huh lama giler xbukak dan xupdate blog nie.. cian anak mama.. mei2 ium cikit.. muahhhhhhhh.. windu ea?? haha.. erm tersangat lah bz dan tiada masa.. bukan nya xnk update, p macam2 nk update.. p bila bukak jerk blog, hilang sumer idea.. adeyh.. 2 yang malas 2.. so nk xnk arini update gak lah, kang kang kang dah naik skolah, confirm dan codifent nyer akan amik msa lg panjang tuk update.. 

skunk nie tgah cuti skolah.. mesti korunk tertanya2 skolah maner yg cuty.. haha.. den punyer skola lah.. lalala.. n masuk arini dah seminggu dah ada kt uma.. p satu kerja sekolah p0wn xbuat lg.. hampagas betul lah budak nie.. ape nk jadi nie.. bukan kecik lg.. dah besar p0wn dah.. sabar jelah kan..


lau buku kaler2 cm nie cun jugak kan..
 
erm sangat lah banyak nya buku nk kena baca.. erm buku tebal2.. p den xbaca lg.. haha.. abis lah naik skola nt, ada exam besar.. abis lah.. bukan setakat exam, presentation, assignment sume mmg sedia kala sedang menunjukkan kehadiran mereka.. p syiokkk 2 syiokkkk bz sal belajar bukan teman idup.. kahkahkah..

ape lg erk nak cter.. 2 jelah kowt setakat nie.. mmg kebizian yang teramat sgt.. dah2.. hari ujan lebat nie.. den baru jerk nk bukak buku.. bukan ape, lau ujan, lg2 buat keje kt atas katil, kang ada yang ke laut kang.. haha.. sudah cukup2 sudah.. lalala..

nota terajang : keep smilling & keep moving.. :))

Friday, 5 October 2012

apakah cerita..

salam.. erm arini ari ape?? sabtu kew?? dah lama sangat xupdate blog.. mmg tersangat lah bz.. kelas kelas dan kelas.. balik kelas aq tdow.. 2 sebabnya xsempat.. sumer orang balik kelas duk ngadap buku.. aq duk ngadap siling sat pas2 lelap.. ape punyer orang lah nie.. teruk2.. haha.. 

p rindu bangat dekat ini blog.. lama giler xmenaip kn.. sabar jelarh kn.. tgk2.. nk taip p0wn dah gegel nie.. seram nk taip bebanyak.. kang banyak sgt kang.. yelah, dah ber'abad' dah xtaip kan, so citer mmg byk lah.. kang orang lain muntah lak baca apa yg aku taip nie.. haha.. ngek betui lah..

newey, skunk nie aku kat uma jb.. sangat2 suka lah kn bila dah ada kt uma sendri.. haha.. ermmm.. so apa program arini?? xde program.. sebab mmg nak stay jerk kt umah.. bab esok nk kena balik segamat lagi dan lagi.. cis.. xpe2, demi memajukan diri sendri.. kuatkan semangat.. you can do it.. yeah yeah.. hahaha..



hah mei skodeng sat kehidupan baru di segamat.. come2.. ceyh tgk atas 2 sape paling chumell?? tentulah orang lain selain dari aku.. haha.. memperkenalkan kawan2, sahabat2, teman2 di segamat.. eh2.. newey nie roomate aku.. dari kiri (ijah, fira, aten dan bell gemuk).. hahaha.. ok done.. sikit jerk sudah.. kang ramai nk ngurat kang.. hahaha..



hah tengok2.. jeling2.. anak dara bukan main lagi posing.. haha.. actually nie time modul, orang duk dengar ceramah, kiteorg duk bergambar.. haha.. haish.. macam2 perangai.. so actually dorang nie sume housemate aku.. jom2 kenal sat.. dari kiri (ijah, bella, fira, fira gak, dd, nad, n aisyah).. haha.. nie baru separuh dari housemate.. t ada masa aku amik gmbar ngn sume k.. termasuk jiran2.. haha.. 

ok done, rasa dah byk sgt kowt.. nt2 next2 kter cter sal assignment kew trip kew baru adventure kan.. haha.. baru lah rasa cm student g 2.. haha.. 

nota terajang: sekian.. :))

Monday, 17 September 2012

something.. :(

salam.. hye2.. jam dah p0wn menunjukkan pukol sebelas malam.. sebenarnya td mmg nak tdow awal p0wn.. tp ntah kenapa ntah.. mood pulak ke laut.. ntah la.. xtaw larh kenapa pulak arini.. macam2 lak mood aq nie.. nk kata risau sal roommate xbalik lagi.. agak lah.. tp dia dengan family dia.. xpe lagi.. nk kata risau sal esok kelas.. b4 nie p0wn dah start kelas gak.. ape yer??


waaaaaaaa.. rasa cm rindu kat laut.. rindu pantai.. rindu angin laut.. rindu nk dengar bunyi ombak.. owh damainya.. aku rasa baru first time aq tulis cm nie kt blog nie.. erm ntah nk kata aq rindu kt umah, bru jerk balik dari umah.. erm pelik betul.. kadang2 perasaan nie makin pelik kn.. haha..

p kn aq rasa after nangis baru ok kowt.. bnde nie sebenarnya aku p0wn xtaw apa.. p 2 lah, sampai satu tahap kadang2 aku akan jadi mcm nie.. n kadang 2 sampai basah2 bantal 2 b4 tdow.. after dah sedu sedan sikit, baru lah terlelap.. n bangun2 pg esok dah rasa lega sikit.. korunk pernah rasa cm 2 x?? ke aq jerk yg pelik?? haha.. 


nota terajang:  nie penyakit ke erk??

Saturday, 15 September 2012

what rambut gugur??

salam.. hye.. semalam update.. hari ni update lg.. nampak sangat dah rindu nak taip byk2.. eleh, time assignment xde, bole la taip bebanyak kt cnie kn.. haha.. ok done.. xpayah intro panjang sangat la.. saja jerk nk share pasal rambut gugur.. minah ada mengalami masalah cm nie.. anda pula bgaimana?? eh geli jerk soklan cm 2.. haha..



eh2, agak2 muka aq cm nie ke erk bila tgk rambut kt sikat?? haha.. p siyes la, makin lama makin byk lak rambut aq yg gugur.. ape kes erk?? pelik sungguh.. kang habis bersepah kt bawah lantai.. teringat lak ada sorang roomate aq duk ckap cm nie.. "eh nie pesta rambut ke hape nie??" haha.. pas2 aq dengan selambanya jawab.. "haah, sape rambut paling byk gugur, dia menang.." suka aty aku jerk kan.. 

so, bukan la aq sorang jerk yang ada masalah cm nie.. so td aq duk la gogel ape lah masalah orang2 yang berambut gugur nie kan.. salah satu nya adalah TEKANAN PERASAAN.. hah see.. p aq xpernah p0wn tertekan.. eh yekew?? haha.. xdelah lau ikutkan statement tu cakap pasal tekanan perasaan seperti masalah rumahtangga, kerjaya yang menyebabkan kemurungan dan stress boleh akibatkan rambut kita gugur.. 

lagi2, ape erk?? sat kena refresh otak.. haha.. ok lagi yang aq ingat pasal PENGGUNAANKAN SYAMPU YANG MENGANDUNGI BAHAN KIMIA.. itu p0wn salah satu penyebab gugurnya bunga cinta.. eh salah.. gugurnya rambut kita.. pas2 kan aq ada baca selalu kn org kata lau kita syampu rambut ari2, rambut kita ley gugur kn.. p sebenarnya xp0wn.. benda tu mitos jerk.. 

ok next is PEREMPUAN YANG MELAHIRKAN ANAK akan mempunyai masalah rambut gugur.. p after 6 month to 12 month, everything will be okay.. sebab ape.. sebab time 2 dorang kata rambut ibu yang melahirkan anak nie sedang mengalami rambut rehat.. lau korunk nak taw ada 3 peringkat rambut.. 1. FASA PERTUMBUHAN.. 2. FASA REHAT.. 3. FASA GUGUR.. 

sebab lain ermmm PENGGUNAAN SESUATU UBAT.. contohnya ubat darah tinggi, gout, masalah jantung dan sebagainya.. tapi hanya untuk sementara waktu jerk.. lg satu PROTEIN YANG TIDAK SEIMBANG.. hah, 2 dia pasal makanan sudah.. ape p0wn bykkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran.. itu adalah sangat penting.. 




ce tgk gambar atas 2.. seram x?? kalau cm 2 rasa cm dah teruk sangat 2.. dah kena jumpa pakar rambut.. so pe p0wn, untuk penjagaan rambut yang sempurna, rajin2 lah syampu rambut dan jangan lupa g buat treatment untuk rambut anda 2.. hehe..

nota terajang: hargailah rambut anda.. sekian..:))

Friday, 14 September 2012

menuju puncak..

salam.. ape nk taip ni, ape nak taip nie.. erk?? haha.. ntah lah, lama giler rasanya xupdate blog.. yelah, sejak dua menjak mensibukkan diri nie.. haha.. ape yg sibuk p0wn xtaw la.. kelas p0wn byk jerk cancel.. semangat betui nak pgie kelas time awal2 nie kn.. pas2 sampai2 kelas cancel.. hampagas betui.. 

tengok lah ayat p0wn dah macam apa.. skunk nie duk dgar lagu industan so mood industan terlebeyh dah nie.. haha..  ce tgk tajuk 2 hah.. MENUJU PUNCAK.. wow puncak apa yg nak ditawan 2?? haha.. haipppp.. puncak menara gading la kan.. haha.. of course lah.. sesungguhnya hari2 aku g menuju puncak.. dulu2 time kt kolej "adeyh, tingginya kelas kt tingkat 4, bila nk buat lif nie??" hah, sabar je kan ayat aq 2.. so skunk nie bukan cakap setakat tingkat 4, pagi2 jerk dah bermandi peluh duk naik bukit tinggi2, pastu panjat tangga.. perghhh, 2 larh dia kn.. bukan senang nk timba ilmu.. "ceyh2 ayat, bukan main lagi kn"


menuju puncak kan kan kan.. haha

pape p0wn, sila persiapkan diri anda.. hehe.. eh2, senin mggu depan cuti kn?? haha.. 2 yg paling best 2.. sebab ape?? ley la duk uma lelama sikit.. bila aq sampai uma?? confirm la petang td.. gp0wn kelas pg td cancel.. adeyh2.. xpelarh, maybe minggu depan kelas dah memang akan straight jerk.. hah amik kau.. time 2 memang dah xley main2 darh.. sesungguhnya skunk nie bukan lah time dip yang bole gelak sakan sangat.. maybe time2 ni, ley gelak jerk la.. sakan 2 xley.. haha.. 

ok2 dah, sampai cnie larh, mggu2 akan datang baru update ye.. hahaha.. sebab ape?? sebab idea dah kering sangat dah nie.. haha.. nk kena betul2 perah, baru lah mencetuskan taippan yang menarik.. ntah pape ayat aq 2.. ok done.. 

nota terajang: senyum itu sedekah.. :))

Friday, 7 September 2012

bertukar status

salam.. hye2.. kembalinya saya ke sini adalah untuk meng'update' kisah2 mengarut dalam hidup.. eh see, awal2 darh meroyan larh si minah nie.. 2 larh excited nak taip letteww.. haha.. sabar je larh kan.. ehem2.. sakit pulak tekak kiter.. ceyh2.. padahal memang batuk teruk p0wn.. cis.. 

ok dah, jangan nk meroyan sangat, gp0wn bukan ada orang yg duk baca nanti.. haha.. ok2, citer pasal bertukar status 2 kan?? kenapa erk?? single ke married ke?? of course larh x.. muda lg nak kawen2 nie.. haha.. (p lau darh jodoh, kawen jugak).. hehe.. ok2.. sebenarnya status 2 bertukar dari seorang pekerja ke seorang student.. aummmm.. (aiyoh kembali ke sekolah.. aiyoh.. haha)..



mei2 p kelas cam dulu2 kaler.. ceyh konon.. jangan awal2 jerk rajin.. pas2 ke laut yang lebeyh.. haha pic atas nie time dulu2 kat penawar yang indah.. rindu pulak den dekat penawar 2.. haha.. (tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat bermain kejar2 bersama housemate.. kahkahkah)..

so pape p0wn, idup perlu diteruskan.. eh2.. memang p0wn.. so kali nie no more penawar.. now at segamat.. so wish me luck.. hehe.. :))

nota terajang: lalala.. xmo ckap banyak dah..

Thursday, 30 August 2012

marathon berayer..

salam.. hye2.. tengok tarikh hari nie.. 31 OGOS 2012.. selamat hari kemerdekaan semua.. :)) erm tgk jam pulak.. cepat tengok cepat tengok.. baru pukol 8.11 minit pagi.. awal lagi nie untuk semua yang sedang bercuti cam aku nie.. kan2.. cis, tiba2 xley nk sambung tidow pulak.. sadis betol lah.. 

ok dah, xnk larh intro yang panjang lebar bagai 2.. nak citer pasal berayer tahun 2012 nie.. actually lau nak diikutkan sangat tidak berpuas hati kerana saya diberikan cuti hanya empat hari.. cis.. ("kena larh terima, nama p0wn keje kn??") ok2 sambung2.. dah cuti nya sikit, so tahun nie memang planning awal nk gerak g berayer dgn awalnya.. haha.. 

so so dan so hari rayer ketiga aku darh marathon berayer bersama teman2, sahabat handai, rakan taulan.. sah2 dah giler nk merepek lah nie.. haha.. so untuk hari ketiga raya, dekat lebih dari 10 rumah kiterorang g berayer.. lau citer pasal makan..  memang xingat lah kn.. 



hah see awek2 bukan main lagi posing kan.. nie larh kawan2 saya.. ceyh over larh pulak kan..  tp tengok2 cm ramai jerk yang baju kuning.. pas2 nak gambar rapat2 lak 2.. ("opps, maap terngumpat lak kat cnie").. 




wah2, bukan main lg anak2 dara nie posing.. kiter tgk larh lepas nie sape pulak yang naik pelamin kn.. haha.. darh besar darh sume kan.. masing2 sume dah ada life sendiri.. ada yg keje, ada yg belajar.. ada yg nak sambung belajar balik.. ada yang nk keje sambil belajar.. 




alamak awat posing yang ni aku cm tergewdik pulak erk?? haha.. ngek betol la.. pe p0wn, mmg sangat enjoy bila dapat kumpul ramai2 macam nie.. n macam2 topik la yang kuar disebabkan masing2 jarang jumpa.. hehe.. 




hah time nie lagi meriah kn?? time nie dak2 lelaki baru memunculkan diri mereka.. so penuh lah.. hah sila2 pilih yang mana satu.. abe2 macho kiter kacak lagi bergaya.. dan2 nak promote.. baik2 ada laki orang kt c 2.. haha.. ok dah full stop.. jangan nak taip byk2 sangat.. 

nota terajang: berayer lah mengikut kemampuan.. :))

Sunday, 19 August 2012

dah rayer lah weyh.. :))

salam.. hye sumer.. sedar xsedar arini dah p0wn 19/8/2012.. hehe..  eh2, dah rayer ke?? erm cepat betul masa berlalu kan?? semoga kita berjumpa lagi ramadhan tahun hadapan.. mudah-mudahan.. Amin.. :))

sebenarnya entry ini diwujudkan adalah untuk mengucapkan selamat hari raya.. maaf zahir dan batin.. (eh, sat2, batin termasuk ke erk??) haha.. eh memain pulak budak ni.. kang pang kang baru taw.. ok kali ni siyes punyer nie.. saya NURUL NABILAH binti SELAMAT ingin menyusun 12 jari untuk memohon kemaafan di atas kesalahan dan kesilapan yang pernah dilakukan sama ada dengan sengaja ataupun dengan tidak sengaja.. 



disebabkan terlalu banyak wish dari kawan2 yang tidak berbalas, so dekat cnie je lah balasannya ya.. harap maklum.. hehe.. yang di handphone hanya beberapa sahaja yang dibalas.. yang dekat wall fb p0wn sempat like jerk.. so, jangan nak tarik muka bagai k.. nie entry special untuk anda semua.. 

last sekali, SELAMAT HARI RAYA.. MAAF ZAHIR & BATIN kepada semua ahli keluarga, sanak saudara, dan kawan2 tadika, kawan2 sekolah rendah, kawan2 sekolah menengah, bekas roomate, bekas housemate, kawan2 kolej, kawan2 di semua chatroom serta semua yang mengenali diri ini.. sekian..

nota terajang: jangan makan banyak2 sangat ye..

Saturday, 11 August 2012

bunga straw..

salam.. morning.. eh2.. dah tengahari larh p0wn.. eh2 sat, kenapa pulak ada bau ayam goreng nie?? eh orang kampung sekalian nie.. kalau p0wn xpuasa, jangan lah menggoreng di tengahari.. auw.. tergoda mak minah nie.. haha.. xpe2.. sabar jerk nyah.. bab darh makan terbau mekdi untuk berbuka nanti.. kahkahkah.. 

oke2.. hari ni saya sebagai minahkampung yang sangat kepochi ingin menceritakan tentang bunga straw.. ("eh2.. xpayah nk berbahasa sangat larh").. haha.. hah pernah x taw pasal bunga straw?? benda2 ni dah lama taw.. time 2 aku masih sekolah rendah kowt.. semangat duk tengok orang buat bunga straw.. tapi bila tangan aku yang buat jadi cm buruk2 gitu.. owh damnnnn.. 


hah nie larh bunga straw..

dulu kan.. macam2 pesen larh orang buat bunga straw nie.. ada yang buat perhiasan kt rumah.. pas2 kan.. ada jugak yang duk jual bunga straw nie.. wow time 2 memang sangat popular larh benda ni.. tapi kan sangat suka yang berkaler2 tu.. chantek giler.. haha.. tapi kan sape larh agaknya yang start buat benda nie.. creative 2 orang 2.. 


eh yang nie lagi creative kn..

yang atas ni chantek giler.. tapi aku xpnah p0wn buat yang nie.. actually bukan banyak buat.. tapi banyak menyibuk jerk.. haha.. biasa larh nama p0wn budak2@ kanak2.. hahaha... tapi kadang 2 cam xcaya larh pulak bunga ni diperbuat dari straw.. tapi sila percaya oke.. nie realiti.. haha.. 



cer bayangkan lau buat bunga straw 2 berkaler2.. auwww..

n b4 aku buat entry nie, ada someone duk tanya aku nak buat topik apa.. so apa kata tgk kat bawah nie.. ni larh yang membe kesayaman aku duk bagi respon bila aku nak buat pasal entry nie.. hehe




nota terajang : hargailarh sesuatu yang pernah kita tengok dan belajar.. :))





Tuesday, 7 August 2012

ish xmalu ea??

salam.. 8 Ogos 2012 atau dengan kata lain 8/8/2012.. eleh over jerk, padahal benda 2 sama jerk.. hehe.. lau ikutkan hari ni dah masuk hari ke-19 kita semua berpuasa.. Alhamdulillah, kita masih lagi bernafas dan menjalani ibadah puasa pada tahun ini.. eh lupa tgk jam sat.. hah amik kau pukol 2.28 minit pagi..

cer tengok tajuk entry 2.. ish xmalu ea?? apa yang xmalu 2 erk?? nk taw ke?? nak ke?? haha.. xpayah nk gewdix2 boleh x?? haha.. ok2, straight 2 the point jerk, aku sangat larh terkilan dengan sebilangan manusia.. (eh ada ke penjodoh bilangan yang macam tu??)  oke, sila abaikan.. actually, aku sangat terkilan dengan manusia2 yang bergelar lelaki yang tidak berpuasa di bulan Ramadhan.. 

kenapa kenapa dan kenapa?? sangat pelik larh aku.. seorang lelaki yang berkemampuan dengan sengaja tidak berpuasa.. ok lah, aku amik satu contoh oke..  contohlah, dia bekerja di situasi yang sangat panas terik, satu hari 2, dye memang darh xtahan sangat, so dia p0wn berbuka.. tp xkan larh hari2 yang seterusnya 2 dye xcuba untuk berpuasa?? ke dia memang sengaja?? dah masuk hari ke-19 p0wn bak ayah aku cakap kita sekarang nie darh turun bukit, haha, xkan larh memang satu hari p0wn dia xtahan erk??

pelik dan sangat ajaib.. pastu satu lagi situasi nie aku tengok tengahari semalam.. before balik tengahari 2, aku pergi lah singgah kedai, nak carik barang sikit.. duk tengok eh2 kat kedai makan, orang2 lelaki yang duk beli.. ape kes 2?? period di tengahari ke?? ish, aku nie yang perempuan yang memang diberi cuti, sesungguhnya kalau boleh nak puasa penuh sebab taw betapa susahnya nk ganti puasa pada masa akan datang.. 



hah eh2 gambar apa lak kt atas 2?? cendol wow memang sedap nie lau dapat tengahari esok.. wow..  eh2, tiba2 teringat cendol yang jual kat perling 2.. so, apa lagi, sok nak pegie serbu larh.. nampak x cendol kt atas 2 cm kosong, just ada cendol jerk.. hah cm 2 larh aku nak sebab xmakan kacang dalam cendol 2.. hahaha.. (eh yang nie termasuk dalam entry nie ke erk??)

nota terajang: buat mereka yang terasa dengan entry di atas, renung-renungkan dan selamat berpuasa.. :))

Thursday, 2 August 2012

habis cam tu jerk ke??

salam.. morning.. sekali lagi update enty di pagi hari.. cis rindu bangat sama ini blog.. lama dah xconteng2 blog nie.. eh2, b4 2 nk citer sikit.. makwe acer kter masuk bilik bedah.. kesian dia.. cis, dasar menternak virus dekat dalam lappy kan.. apa p0wn xleh.. so setelah virus menyerang, dgn pantas sumer p0wn xley nk bukak.. pe lg?? hantar bilik bedah lah, kasi bedah sumer.. haha..

pembedahan telah berjalan dengan lancar dan sempurna.. Alhamdulillah.. so, 2 yang semangat datang nk update blog yang darh nak start usang nie kn?? haha.. kesian blog mucuk2 mama nie.. eh pehal gedix semacam minah nie?? cam senget p0wn ada.. hahaha.. 

sudah sudah.. xpayah nak merepek sangat.. bukannya ada sapa nk baca blog nie p0wn.. ok next nak citer pasal citer DEJAVU DI KINABALU.. cis2, td episod akhir kn?? aq still xpuas ati dengan ending dia 2.. pe kes 2?? lau nak bagi buat dejavu yg 2 3 4 p0wn, bg larh yg satu nie clear sikit.. tiba2 ada orang nk derma jantung.. tiba2 jumpa kt airport.. tiba2 dpat bunga.. tiba2 habis.. yeah.. tepuk2 tangan.. 




ni nak marah nie bila ending jadi cm 2?? i minat taw citer 2.. i tgk taw cter 2.. eh hello u, u nie sapa, jgn lebeyh2 nk komen bole x?? haha.. gimik hang xmemadan kn.. pe p0wn, aq rasa citer 2 ada sambungan lagi dan lagi.. so kiter just tunggu dan lihat.. agak2 bapa tahun lagi erk?? ke trus buat filem?? wow teruja betul aq nk taw.. 



eh2, pegang apa 2 hah?? rasa degupan jantung larh.. so sweet.. eh sweet ke?? mei larh rasa jantung saya pulak.. haha.. ntah pape aq merepek kan.. nie larh bila darh terxcited sangat nk menaip.. darh la menaip dalam gelap.. cis.. sajer jerk malas nk bangun duk bukak lampu.. haha.. ok done 4 this entry.. sila pejam mata n tidow.. esok nk bersahur.. :))

nota terajang: selamat berpuasa kawan2.. sila jangan berani nak ponteng kalau xde cuty.. 

Thursday, 26 July 2012

study study and study.. :))

salam.. salam jumaat.. salam ramadhan.. sedar xsedar kte dah p0wn masuk hari ke tujuh berpuasa kn??  cepatnya masa berlalu.. masa berlalu, tanpa ku menyedari.. (oppss, terkarok larh pulak kat cnie kn).. haha.. disebabkan aq tgah malas nk buat pape kerja yang ada skunk nie, so aq saje nk update blog nie.. hehe.. bukan larh malas, p sebenarnya aq tinggalkan kerja 2 untuk petang nanti.. hehe..

ok2, memandangkan entry darh tulis pasal study 2 kan?? agak2 sape yang nk p study 2 kan?? haha.. so the answer is me.. yeah,  i will continue my study.. hoorey.. eh salah.. ALHAMDULILLAH.. akhirnya, aq dapat jugak menyambung perngajian selepas beberapa lama aq menunggu dan
berharap.. 


ehem2.. 2 larh dia kan.. bukan tanda berbangga, tapi hanya berkongsi cerita.. xsalah kn lau cm 2?? hehe.. so, pasnie bermula larh satu lagi episode cerita tentang seorang remaja yang merantau ke ceruk hutan untuk menimba ilmu.. ceruk hutan?? ish xbaik larh ckap cm 2.. kn tempat belajar.. aq gurau je larh.. 

so, kalau diikutkan kepada program, aq xberapa nk berkenan sangat.. darh 2 kenapa pilih yang 2?? erm 2 larh dia, terlajak perahu boleh diundur, terlajak taip, dah kuar result p0wn, so terima jelarh.. xsemua yang kita nak, kita akan dapat kn?? 2 larh namanya lumrah kehidupan.. (eh, bermotivasi larh pulak kn..

and then kenapa segamat?? kenapa bukan luar johor?? hah 2 larh dia, aku kan anak jati johor, 2 dye xbg aq duduk lagi kat dalam johor.. betapalah aku sayangkan negeriku ini.. haha.. so pape p0wn, buat pengetahuan korunk, aq jerk sorang yang amik kos nie selain member2 aq yang lain.. masing2 dapat kt tmpat lain, congrate to SOFIA, NURUL, DILA, YAN, IEDA n AMY.. hehe.. :))



nota terajang:  belajar larh di negeri johor.. sekian.. :))


Tuesday, 24 July 2012

tiada tajuk..

salam.. morning.. eh darh morning taw.. g larh tengok jam dekat rumah awak.. hehe.. sekarang nie jam telah menunjukkan pukol 3.26 minit pagi.. kenapa dan mengapa saya update blog di awal pagi sebegini?? opps tiada jawapan.. hehe.. darh p0wn masuk hari yang kelima berpuasa.. so, macam mana hari anda hari ini?? (eh!! ayat baku ke apa nie??)..


ok then, sebenarnya aq baru jerk lepas bersahur.. awal giler kn?? p awal nie xdehal segiler cam aq.. korunk paham x ayat nie?? mesti x kan.. haha.. sebenarnya tgah xde idea nk meng'update' blog nie.. tp kan, tbe2 ada orang bertanya, ("eh, xupdate blog kew??) wow, teruja sekejap.. ada jugak ke orang yang baca blog i nie?? (xpayah nak I sangat lah k)..


alamak, apa nak cakap nie erk?? eh apa nak taip nie erk?? ok cm nie, sebenarnya aq sedang mengalami INSOMNIA.. betul x ejaan nie erk?? erm betul larh nie kowt.. ntah larh sejak akhir2, susah betul mata nak lelap.. lau nak mimpi lagi larh kn.. rasa cm darh bertahun aq xmimpi.. haha.. lau mengikut apa yang aku baca tadi, nie larh permulaan insomnia iaitu sukar untuk mula tidur.. so dalam perkiraan, untuk hari ini, aku baru terlelap dalam sejam kowt.. haha.. so ntah pukul bapa aq nk tidur lak nie.. 



cam ni agaknya aku kan..

setelah aq duk search2 sal insomnia nie, aq terjumpa larh pelbagai jenis cara tuk hilangkan insomnia nie.. hehe.. mei larh kte share2, maner larh taw kn korunk p0wn mengalami situasi cam aku skunk nie.. 

  1. rajin2kan diri untuk berolahraga.. (wah, lamanya xg berjoging)..
  2. jangan mengambil makanan yang berat sebelum waktu tidur.. sebab nanti time nak tidur confirm perut akan rasa xselesa..
  3. hilangkan segala kerisauan atau dengan kata lain ke'semak'an dalam fikiran anda..
  4. mandi atau berendam dengan air panas 30 minit or sejam b4 anda melelapkan mata..
  5. menggunakan katil atau tempat tidur hanya untuk tidur dan elakkan melakukan xtvt lain di kawasan tidur anda..
  6. stop dari melakukan aktivit lain seperti membaca buku, menonton tv b4 sejam anda hendak tidur..
 cukup larh kot tips2 untuk tidur yang sangat lena nie daripada minah kn2?? haha.. so, sape2 yang ada masalah nk tidur 2, mungkin ley lak try tips2 nie.. hah jangan tidur sampai xsedar nk sahur pagi2, sudah lah kan.. hehe.. 

nota terajang: selamat tidur.. :))

Friday, 20 July 2012

ramadhan.. :))

salam jumaat.. cer tgk tarikh arini.. erm darh p0wn masuk 20/7 kn?? so larh mengikut kalendar.. esok puasa.. eh betul kew nie puasa?? teringat pulak akak aq cter smlm p pasar tani taw.. kt tmpat aq nie time hujan.. pas2 adalarh sorang makcik nie boleyh cakap cm nie.. "eh jadi kew hari sabtu puasa?? hari ujan nie.. anak bulan 2 cm segan2 jerk nk kuar sebab anak bulan sejuk time2 hujan cm nie.. "

kelakar larh bila dgar statement makcik 2 kn.. p pep0wn, mmg darh terbukti larh yg ari sabtu kita berpuasa.. sebab ape?? pengumuman darh p0wn dibuat.. smlm tgah duk2 lepak kt bilik, fmly aq duk panggil.. cpat2 kuar, dgar pengumuman puasa.. wow xcited g 2.. biase larh minah kampung yg kepochi mmg begitu.. haha.. 

video

so, sape lg yg terlepas 2, ley larh tgk yg nie.. 

ok then, lau korunk nk taw, tahun nie aq mmg fully larh berpuasa dkt rumah.. disebabkan aq still lg blom futher stdy, so dapatlarh aq meluangkan masa ngn family tuk bersahur, berpuasa, dan berbuka di rumah.. kalau idak, confirm larh sume nya akan di lakukan bersama housemate tersayang.. n lau darh xduduk ngn fmly, kdg2 sahur 2 mmg ter'skip'.. so bgun2, darh azan.. xp0wn kn, bgun2 duk tonggak air masak jerk.. then, sambung tdow.. :))

n one more thing kn, yg aq dapat rasa, msty sumer stesen bas sedang penuh kerana masing2 hendak menyambut kedatangan ramadhan bersama2 family.. so kpd sesiapa yg masih berada di perantauan.. drive carefully n  jaga diri di saat kesesakan yang melanda.. hehe.. so pe p0wn, aq nk ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan yang penuh keberkatan kpd kita semua.. sama2 larh kita berdoa n menuju ke arah kebaikan.. Amin.. 


cilok kt cik gogel.. :))
 
nota terajang: puasa jgn xpuasa taw.. sekian.. 
 

Sunday, 15 July 2012

si jantung hati.. :))

salam.. hey2.. agak lama jugak larh kn xupdate blog nie.. erm disebabkan kesibukan yg melanda.. 2 yg jadi cm nie.. gp0wn idea susah sangat nak diperah sejak akhir2 nie.. haha.. pas2 kn.. duk nebes ngn result degree nie.. adeyh.. cm seram larh pulak kan.. hopefully larh dapat kan.. please pray 4 me.. 


ok2.. sila tgk tajuk entry pada pagi yang indah lagi menawan ini.. haha.. ayat xley nk belah kn.. potong jerk boleyh.. erm okeyh.. siapakah si jantung hati ini?? nk taw kew?? rasa2 pernah cter kowt.. p 2 kt blog lama larh kn.. ni blog baru.. haha.. meyh2 kte skodeng sat sikit gambar si jantung hati.. 




alamak, pic nie aq curik kt fb mak dye.. maaf ye kak lin.. nk promote my jantung hati sat.. erm tgk2.. si kuat posing 2.. dua2 nie chumell kn.. okeyh2 yg belah kanan 2 kakak dye.. nama pendek ika.. p mmg slalu pggil kakak jerk.. yang belah kiri 2 adik.. nama singkatan dye ira.. p pggil adik.. bab dorang nie 2 bradik jerk.. 




haha.. anak buah yg chumell kn?? dua2 nie lau time nak amik gambar mmg confirm larh nk bergaya sakan.. geram btul aq tgk.. time nie rambut kakak pnjang lg.. p skunk nie darh pendek larh kn.. p kan yg adik 2, bukan aq jerk geram ngn pp dye.. p dye p0wn geram ngn pp aq..  haha.. sengal kn?? p dua2 chumell larh kn..




ok tgk yg nie pulak.. giler chumell kn.. geram aq.. yang belah kanan 2 ibu dorang.. yang sebelah kiri 2, mak ngah dorang.. haha.. p kn lau tgk gmbar ibu ngn mak ngah dorang nie time kechik2 dulu mmg sebijik cm adik ngn kakak.. haha.. smpai anak buah aku kata 2 gambar dorang.. :))




nie gambar baru larh kowt.. sume gambar aku cilok jerk nie.. ampunkan saya.. haha.. gambar nie time dorang p bercuty time cuti sekolarh 2 kowt.. p kan.. siyeslarh dorang nie mmg jantung hati aq.. sehari xjumpa, confirm rindu.. bab dorang akan dtg uma aq 4kali dlm seminggu.. haha.. kadang 2 dua2 bila darh lama sangat xjumpa, duk peluk2.. haha.. syahdu tol hati.. kahkahkah.. 

nota terajang:  owh my si jantung hati.. auntie bella LOVE YOU SO MUCH.. :))

Sunday, 8 July 2012

upin dan ipin dan aq.. :))

salam.. selamat kepetangan sumer.. hehe.. tgk ayat aq yg serabut 2.. mmg cm nk makan pelempang jerk kn.. haha.. newey, aq mmg giler rindu nk update blog.. nie baru jerk perkemas + perelokkan kah sikit blog aq nie.. biase larh blog baru jerk.. so kena larh merajinkan diri sikit.. ceyh cam larh ada org nk baca kn.. haha.. 


oke2, sebenarnya aq nk cter sal kartun yg ada kt malaysia nie.. dulu time aq kecik2 ada larh cter USOP SONTORIAN.. eh tol x aq eja 2?? harap2 betul larh kn.. cter dye klaka gak kang.. haha.. pas2 ada lak citer sal ni hah ANAK2 SIDEK.. okeyh, yg nie cter sal kehidupan satu family yang main badminton. lau xsilap aq, cter nie cter btul larh.. pas2 citer KAMPUNG BOY p0wn syiok jugak larh.. mmg agak gelak giler2 larh kn bila tgk.. nak2 bila tgk muka kartun 2.. haha..


p kn, kartun yg aq paling suka yg baru2 kn UPIN DAN IPIN.. (eh xdelah baru sgt).. darh lama gak larh aq rasa..  darh kuar kt filem p0wn kn.. filem 2 aq p tgk kt wayang taw.. see how much i like that cartoon.. haha.. cukup, xpayah nk english sangat kt cnie.. haha.. skunk nie p0wn ada larh kuar kt tv9 kol 5.30 ptg kn.. p aq jarang + malas nk tgk yg 5.30 ptg 2.. alarh bukan ape, coz cm pendek sgt kn.. xpuas.. haha.. lau sempat, aq duk tgk + ngadap ngan khusyuknya yg pukol 6.30 ptg 2.. haha.. 


kdg2 cm xcaya p0wn ada kn.. aq yg darh tua bangka p0wn duk layan citer 2 kn.. p aq rasa citer upin ipin nie best taw.. cm kdg 2 aq satu family duk layan citer 2.. sebab byk moral value taw citer dye.. pas2 lau tgk n hayati btul2 bnde 2 mmg ada dalam kehidupan ktew.. haha..

video

try larh tgk yg nie..

nota terajang: sudah cukup cukup sudah.. :))

Saturday, 7 July 2012

bebelog baru..

salam.. morning.. eh kedaruk kau morning.. skunk darh kol 8.37mlm okeyh lau ikut jam aq nie.. ehem2.. merepek darh.. ok jom straight 2 the point.. disebabkan sebab2 tertentu aq telah mmbuat blog baru.. giler sayang kt blog lama 2.. p pe ley buat.. nasik sudah menjadi bubur.. tgn yang sangat gatal kn.. so amik larh padahnya..

so, pape, aq mmg akan update kt blog yg nie.. sila2 rajinkan diri anda tuk follow me back.. 2p0wn lau sudi larh kn.. hehe.. ok dah larh kowt tuk entry first nie.. perut darh lapaq bangat nie.. dari pg aq try log in blog nie.. skunk bru boleyh.. so idea yg td 2 darh ilang, kang aq upload idea baru.. hahaha.. 

ok out of service.. nak p makang dulu.. hehe..

nota terajang: memang aku kuat makan.. sekian..